Внимание: Смъртоносни бактерии в грима

234

 

Опасна ли е козметиката, която съдържа животински мазнини? Може ли тя да ни причини – болести, инфекции и дори да доведе до летален изход?

Много жени не си дават сметка за реалната опасност от това. Тук ви предлагаме да видите статията от www.dir.bg и разбира се какво може да бъде най-лесното решение на този проблем:

Внимание: Смъртоносни бактерии в грима

Животозастрашаващи бактерии, сред които смъртоносен щам, причиняващ менингит, са открити при лабораторни тестове на грим, направени във Великобритания. Специалисти от Лондонския университет Метрополитън са тествали продукти с изтекъл срок на годност и един в срок на годност – руж, тонален крем, червило и гланц, предоставени от потребителки и блогърки от страната, пише БТА.

Във всички тях експертите са открили опасни нива на смъртоносни бактерии, които могат да причинят сериозни проблеми – от акне и дихателни заболявания до гастроентерит и летални инфекции.

Една от откритите бактерии – Enterococcus faecalis, е основният причинител на менингит, който във Великобритания отнема живота на повече деца до 5-годишна възраст, отколкото което и да е друго инфекциозно заболяване. Бактерията е виновник и за отравяне на кръвта.

Сред другите опасни бактерии, открити в грима, са Eubacterium – причинител на бактериална вагиноза, Aeromonas, сред чието семейство е причинителят на гастроентерит, резистентната на антибиотици Staphylococcus epidermidis. Открити са и Propionibacterium acnes – една от основните причини за
акне и други кожни проблеми, както и Enterobacter – виновник за инфекции на пикочните и дихателните пътища.

Експертите отбелязват, че повечето жени са в неведение за смъртоносните бактерии, които дебнат от грима, макар и самите те да са останали изненадани колко сериозен е рискът за здравето.
Препоръката им е всички разкрасителни продукти с изтекъл срок на годност да бъдат изхвърляни.

 

25

 

Освен да не използвате козметика с изтекъл срок на годност има и друго решение на проблема : да използвате козметика, която е основата на минерали.

Защо? Минералите са безвредни и практически те не се развалят. Дори срока на годност на вашата минерална пудра да изтече, това не е повод за притеснения. В козметиката на ФМ Груп няма животински мазнини и продуктите на се тестват върху животни. Компанията дори е разработила специална линия за вегани – без животински продукти в нея.

Минералната козметика е :

  • Безвредна за здравето
  • Хипоалергенна

В случай,че държите на здравето и отличния си външен вид, свържете се с мен за повече информация и за възможността да използвате козметика на минерална основа :

Валя Димитрова – представител на ФМ ГРУП за България
e-mail:vdimibgtrova1 ат gmail.com
тел. 0885545311

 

41