Критерии за избор на мрежова компания

И така решението е взето. Ще ставате сътрудник на мрежова компания. Поздравления.

Преди да стартирате реално не е лошо да съберете малко информация и да си отговорите на няколко много важни въпроса. Каква информация ви трябва? Като начало е добре да проверите дали вашият избор касае мрежова компания или финансова пирамида, която се представя за такава. Критериите по които да направите такова разграничение можете да прочете в статия публикувана в Търговски вестник.

След като сме се уверили, че ще работим с мрежова компания става ясно, че нашата главна цел ще бъде да изграждаме структури от лоялни клиенти/консуматори на продукта,който предлага нашата компания.

И така на дневен ред се появява въпросът : доколко нашият продукт вече присъства в потребителската кошници на клиентите и дали можем да го предложим на по-добра цена?

Нека направим едно кратко сравнение между ФМ Груп и другите продуктови МЛМ компании, които са на пазара.

Коя би била причината да предпочетем ФМ Груп пред другите млм компании и дали това ще ни донесе действителни печалби?

Да видим. Отговорът е лесен, ясен и неоспорим – ще представяте продукт, който образно казано, „сам се продава”.

 

В колко компании в света се говори само за изграждане на екипи, без да се фокусира върху продаваните продукти. Или обратно – прекалено се набляга на „иновативните” и „единствени”  на пазара изключителни артикули. Всички ние познаваме конкретни компании с екзотични и качествени хранителни продукти или „изпреварили” съвременната наука предмети от бита. Но обясненията за „високите технологии” на прозводство на тези „супер” храни и „космически” уреди в нашия обикновен живот, няма как да ни отърват от тягосното чувство за силно завишена значимост на продуктите  и необосновано високи цени. Все пак качество и цена са сравними показатели извън средата и внушенията на компанията. А как да обясним на бъдещите си партньори, че трябва да купуват от скъпите „високотехнологични” продукти наложената от компанията „минимална месечна активност”, която в българския вариант достига до с нищо необоснованите 100, 130, 680, 1100 или 1360 лева. Няма как да не се запитаме, в стремежа си да изграждаме големи екипи, както изискат от нас тези компании,  какъв процент от активното население на страната може да си позволи подобни месечни разходи. А само покриването на тази „активност”  осигурява получаването на действително изработената месечна комисионна, която в началния етап на партньорството логично започва с 5, 10, 20 или 30 лв. Няма активност, няма и тази малка комисионна. И остават уверенията, а в някой случаи и надеждите, за огромни  комисионни, за които тази активност ще ни е много дребна и постижима  – някога, но не сега…Знаят се и МЛМ компании, в които за да направиш „кариера” с продукти, които ако не си „мрежовик”  никога не би си и помислил да купиш, камо ли да предлагаш….Сигурно познавате такива хора от обкръжението си, нали? Ако ги извадите от контекста на мрежовата компания в реални условия те дори не биха си помислили да ползват и да продават тези продукти, нали?А как се продават продукти с трудно доказуем ефект. А това са основните продукти в мрежовият бизнес. „Супер” храни и добавки, тримесечни коплекти от тях за отслабване, витамини и мехлеми обещаващи жизнен тонус, подобряване на здравето и чудодейни кожни и други изцеления. Подобренията, отслабването  и изцеленията трудно се доказват, защото е необходимо доста време, а пък някои хора много бързо спират скъпото потребление.

Следва продължение…….Skype Me™!