Феромоните и силата,която могат да дадат на всеки от нас

8BG

 

Сигурно сте чували за феромоните, но едва ли сте се замисляли каква огромна сила могат да имат върху всеки от нас. Кога се появява понятието „феромон“? В края на 50-те години на миналия век немски учени изолират секрет от жлезите на пеперуда и доказват,че на едно от веществата в този секрет, самецът реагира същото както в присъствието на истинска пеперуда.Ентомолозите Питър Карлсон и Мартин Лушер предложили тези вещества да бъдат наречени феромони (от гръцки phero – нося и hormao). Терминът скоро се разпространява не само в научната, но и в популярната литература, което ги прави сравнително ново откритие.

Самите феромони са неголеми органични молекули, но по-интересно е тяхното действие. Те спомагат да се осъществи химическа връзка между две личности и силата им е в това,че привличат хората от противоположния пол. Част от аромата на феромоните улавяме с помощта на обонянието, но друга част се обработва от лимбичната система на мозъка, а както знаем тя отговаря и за интуицията.

Към днешната дата едно от най-прилаганите места на феромоните е в парфюмерийната индустрия. С тяхна помощ се създават парфюми, за които се твърди,че ароматът им има сексуален привкус и човекът, който го носи става неустоимо съблазнителен. Знаем,че мускусът ,амбрата  и цибетът придават аромата на сладост и чувственост.Учените днес знаят много повече за животинските феромони, отколкото за човешките. Никой засега не знае кой е “главният” феромон на любовта, но независимо от това андростенонът и андростенилът вече влизат в състава на редица парфюми и козметични препарати.

Учени от САЩ са подложили на тест за влиянието на синтетичните феромони върху жени с различен етнически произход и на различна възраст. Тестът показва, че  дори и изкуствено произведените феромони оказват влияние върху поведението на хората. В резултат 74 % от жените, които са имали феромони в парфюма си, са били по-често и по-дълго целувани, партньорът им е бил много по-любвеобвилен и са правили 6 пъти по-често секс,  отколкото без специлния парфюм. От дамите, които са използвали единствено обичайния си парфюм, само 23% описват промени в сексуалния живот.

Появата на феромоните е голям пробив в историята на парфюмерията. Малко количество от синтетично получени феромони може да се добавя към парфюми, за да се увеличи тяхния стимулиращ ефект. Феромоните добавени към състава на парфюма не променят първоначалния му аромат, но той се обогатява с ново измерение отвъд сетивата.За наше щастие има доказани компании, които произвеждат пафрюми на основата на естествени етерични масла и добавят в тях феромони. Тези парфюми са безвредни за нашето здраве и могат да подобрят въздействието ни върху срещуположния пол. Парфюмите с феромони се ползват както от жени, така и от мъже. Следващият път, когато някой срещу вас излъчва неустоим сексапил е редно да се запитате дали не ползва парфюм с феромони. Можете ли вие самите да се възползвате от силата на парфюмите с феромони? Да, разбира се. ФМ Груп www.fmgroup-bulgaria.com ви предлага специална колекция от такива парфюми. Тази седмица имаме промоция и тук можете да видите нашето предложение и да се възползвате от него: